Drukplaat

Sinds september 2018 hebben we een drukplaatonderzoek toegevoegd aan het standaard orthopedisch onderzoek. Aangezien we op onze kliniek veelal te maken hebben met dieren die al chronische orthopedische problemen hebben, welke in de eerstelijnspraktijken moeilijk of niet gelokaliseerd kunnen worden, leek dit voor ons een onmisbaar onderzoek in de huidige kwalitatieve diergeneeskunde. Een bijkomend voordeel is dat we hierdoor en objectievere opvolging van het manken kunnen verzekeren, waardoor er, indien nodig, accurater kan ingegrepen worden in de loop van het genezingsproces.


Het onderzoek is totaal pijnloos. Het enige wat het dier hoeft te doen is een aantal keer over een platform lopen waarin de drukplaat verwerkt zit. Op basis hiervan verkrijgen we een totale ganganalyse waarbij zowel de krachten als de tijdsduur van belasting gemeten wordt.


Elke eigenaar en doorverwijzende dierenarts krijgt een document doorgemaild met daarin de resultaten van de metingen. De gedetailleerde uitleg wordt samen met de eigenaar besproken op het moment van de consultatie. De doorverwijzende dierenarts krijgt via het verslag een samenvattend resultaat op basis van de normaalbelasting.