Algemene vragen ivm orthopedie

Mijn hond mankt, heeft hij dan pijn?

Ja. Niet enkel janken of piepen is een manier van pijn tonen. Het feit dat uw hond mankt, is een uiting van pijn.
 

Kan ik mijn hond speciale voeding of supplementen geven die gewrichtsproblemen voorkomen?

Er zijn verschillende aangepaste voedingen en voedingssupplementen op de markt die gewrichtsproblemen kunnen beïnvloeden. Deze kunnen ingezet worden ter preventie, als behandeling of ondersteunend voor en na een operatie.  Overleg echter steeds met de dierenarts welk supplement of welke voeding geschikt is voor uw hond.
 

Kan ik afspraak maken voor fysiotherapie of moet ik altijd eerst op consultatie komen voor een mankheidsonderzoek?

Indien u met een dier wil langskomen voor revalidatie of training, kan dat zonder voorafgaand orthopedisch consult. Er zal tijdens het eerste bezoek een fysiotherapeutisch consult gebeuren, waarbij ingeschat wordt wat het probleem is, wat het dier fysisch aankan en wat de verwachtingen van de eigenaar zijn.
 

Mijn kat mankt, kan ik hiermee ook langskomen voor een mankheidsonderzoek?

Uiteraard kan u ook langskomen met uw kat voor een orthopedisch onderzoek. Inspectie van het manken is soms iets moeilijker aangezien katten (meestal) niet aan de leiband kunnen lopen zoals een hond, maar in de meeste gevallen lukt het wel om hun gang te evalueren in de consultatieruimte. Eventueel kan u als eigenaar thuis reeds het manken eens proberen filmen en dit filmpje meebrengen naar de faculteit.