Dierenarts

Een dierenarts wordt vaak geacht om op alle diergeneeskundige problemen een antwoord te weten en in grote lijnen is dat ook zo. Echter, soms zijn er van die gevallen waar je liever een hulplijn wil inroepen. Dit deel van onze website wil u helpen om deze gevallen zo vlot mogelijk op te lossen.

lees meer

Eigenaar

De tijd dat een huisdier enkel een dier was dat rond het huis wat rondhing, is gelukkig al lang verleden tijd. Dieren worden meer en meer een onderdeel van het gezin en gelukkig kunnen wij als dierenartsen helpen om uw favoriet dier zo gezond mogelijk te houden.


lees meer

Nu op de vakgroep: de onderwaterloopband

Onderwaterloopband bij dierengeneeskunde faculteit uGent

Vanaf september 2016 beschikbaar op de faculteit diergeneeskunde: de onderwaterloopband voor honden!

Klik hier voor meer informatie omtrent de onderwaterloopband.

Vakgroep Medische Beeldvorming en Orthopedie

Deze vakgroep uit de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent heeft misschien niet de kortste naam, maar heeft dan ook een ganse lading om te dekken.

De specialisatie Medische Beeldvorming staat in voor de diagnostische beeldvorming bij zowel gezelschapsdieren als grote huisdieren in al haar facetten. Niet enkel de klassieke technieken als radiografie (RX) en echografie, maar ook de moderne beeldvorming, zoals Computer Tomografie (CT) en Magnetic Resonance Imaging (MRI) behoren tot de aanwezige en beheerste technieken. Voor specifieke gevallen is er ook een afdeling Nucleaire Geneeskunde (Scintigrafie of Botscan) aanwezig.

Abonneren op orsami.be RSS